tisdag 9 augusti 2016

Kyckling- och grönsakswok

Vädret fortsatte som det började i morse - sol, regn och blåst i en salig blandning. Nu är det mest blåsigt och väldigt höst-likt ute, jag är inte färdig med sommaren än så jag hoppas solen och värmen kommer tillbaka snart.

Jag ska alldeles strax i väg på styrelsemöte måste bara vänta hit barnvakten och i väntan på henne kan jag visa er dagens middag som fick full pott från alla trots alla grönsaker.


Kyckling- och grönsakswok

kycklingfilé
broccoli
zucchini
purjolök
paprika
röd chili
färsk ingefära
vitlök
soja
thaichilisås
olja
salt o peppar

Skär kycklingen i mindre bitar och stek den, salta o peppra. Lägg på en tallrik.
Skär alla grönsaker i mindre bitar.
Värm lite olja i en stekpanna, stek chili- och ingefära-skivor och riven vitlök i nån minut.
Tillsätt broccolin och stek den mjuk (tjocka bitar behöver kanske förkokas).
Lägg på en tallrik.
Stek purjon och zucchinin mjuk, smaksätt eventuellt med mer chili, ingefära och vitlök. 
Lägg på tallrik.
Stek paprikan lite snabbt. Tillsätt allt som du stekt se'n tidigare och värm på det.
Krydda med salt, peppar, soja och thaichilisås.
Servera!

Det blir så gott att steka chili, ingefära och vitlök först och se'n steka broccolin i den smaksatta oljan. Broccoli i sig smakar inte så mycket så det här är verkligen kanongott. Zucchini blir också lite extra god om man gör på samma sätt.

Jag skrev inga mått utan det får man avgöra själv beroende på vad man har för favoriter. Det här blir jättegott och smakrikt även utan kyckling. Tips till din nästa vegetariska middag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar