Nu var det dags att testa ett äggfritt recept och det blev minst lika gott som varianten med ägg.
Mugcake - kladdkaka i mikro mjölk- och äggfri 1portion
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
2-2,5 msk kakao
2 msk rapsolja
3 msk vatten
Blanda alla torra ingredienser i en mugg.
Rör ner olja och vatten.
Rör till en jämn smet.
Grädda på full effekt i mikron i 1-2 minuter.
Håll koll på tiden, för det varierar mellan olika mikrovågsugnar, vilken typ av mugg man använder och hur kladdig man vill ha kakan. Det här blir en ganska stor portion, jag gjorde dubbel sats som jag istället delade upp i tre muggar. Det blev perfekt på söndagkvällen till hockeyn. Vi åt den precis som den var ur muggen, vill man kan man garnera med grädde och bär. Eller så kan man piffa till den genom att finhacka choklad och tillsätta till smeten.
Den fick toppbetyg av både Ida och Isak. Jag blir så glad när jag bakar äggfritt och det blir lika bra som när jag använder ägg.
Kladdkakesmet på väg in i mikron. |
Kladdkaka färdig på nån minut. |
Jättegod! Bara lite för mörk för min smak dock, nästa gång ska jag ta mindre kakao! Tack så mycket!
SvaraRaderasamma här
SvaraRaderaBra recept!
SvaraRaderaJättegod,halverade dock sockret då jag inte gillar så sött, och la till en gnutta bakpulver.
SvaraRaderaPerfekt med mindre socker. Det ska jag tipsa barnen om för de brukar använda det här receptet lite då o då.
RaderaBlev bra
SvaraRaderaJag ska prova nu och se om det blir gott, Spännande
SvaraRaderaTestade nu ikväll, så gott! Tack för recept. 💓Testat andra recept för muggkaka men de var inte alls lika bra…
SvaraRaderaÅh så gott! Jag och min syster gjorde den och det blev så lyckat!
SvaraRaderaJag tror jag gjorde lite fel för när jag tog ut den från micron var den konstig och när jag tog in en bit i munnen blev den jätte hård
SvaraRaderaDet blev kanske för länge i micron. Prova kortare tid nästa gång så blir det kanske bättre.
RaderaSka den fortfarande se ut som smet?
SvaraRadera