Älgrulle sägs vara en av de sämre delarna som lätt blir seg och tråkig. De som säger det har inte ätit älgrulle hos oss. Rullen har samma form som filén och våra grillade älgrullar smakar och är lika möra som filé.
Grillad älgrulle
älgrulle
valfri marinad, t.ex. chilisås, rödvin och kryddor
Blanda ihop en god marinad i en plastpåse.
Lägg i köttet och låt marinera i kylskåp i minst 2 dygn.
Ta upp köttet ur marinaden.
Grilla på indirekt värme, dvs på sidan om glöden, till innertemperaturen är ca 65 grader.
Låt vila några minuter och skär sedan upp och servera med goda tillbehör.
Supergott 5 av 5
SvaraRaderaVad kul att du gillade receptet! Det är så lustigt att de flesta ratar rullen när den är så god och mör...om man gör rätt :)
RaderaGår det på nåt sätt om man inte har nån grill?
SvaraRaderaDå skulle jag köra den i ugnen på ganska låg temperatur (100-150 grader) tills den når en innertemperatur på 62-65 grader
RaderaTror du det går att få rullen mör i lergryta??
Radera