Det blev lite övertid i dag så det kändes skönt att jag hade förberett middagen genom att steka fläskfilé så den bara behövde gratineras i ugnen. Kött i dag och Fisk i går! Gårdagens middag var nämligen grillad sik, sallad och supergott broccolimos.
Broccolimos
broccoli
grädde
salt o peppar
Koka broccolibuketter mjuka i saltat vatten.
Häll sedan bort vattnet.
Mixa broccolin med stavmixer.
Blanda i grädde till lagom konsistens.
Smaka av med salt och peppar.
Broccoli- och blomkålmos är verkligen supergott till fisk. Visst har ni provat? Det är så himla gott så varken potatis eller sås behövs.
Broccolimos kan göras både på färsk och på fryst broccoli, nu när det är höst tycker jag att man ska passa på att äta av all god broccoli som finns i affärerna (eller kanske i era trädgårdsland).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar