tisdag 30 augusti 2016

Broccolimos

I dag har Luleå kommun haft "En dag i hälsans tecken" för alla sina medarbetare, så jag har varit på tre föreläsningar. Vissa var bättre än andra :) Men det är alltid inspirerande att lyssna på bra talare och trots att det kanske inte var så mycket nyheter jag fick till mig så är det aldrig fel att fräscha upp minnet och påminnas t.ex. om hur viktigt det är att se, le och ge beröm.

Det blev lite övertid i dag så det kändes skönt att jag hade förberett middagen genom att steka fläskfilé så den bara behövde gratineras i ugnen. Kött i dag och Fisk i går! Gårdagens middag var nämligen grillad sik, sallad och supergott broccolimos.


Broccolimos

broccoli
grädde
salt o peppar

Koka broccolibuketter mjuka i saltat vatten.
Häll sedan bort vattnet.
Mixa broccolin med stavmixer.
Blanda i grädde till lagom konsistens.
Smaka av med salt och peppar.

Broccoli- och blomkålmos är verkligen supergott till fisk. Visst har ni provat? Det är så himla gott så varken potatis eller sås behövs.

Broccolimos kan göras både på färsk och på fryst broccoli, nu när det är höst tycker jag att man ska passa på att äta av all god broccoli som finns i affärerna (eller kanske i era trädgårdsland).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar