Ris à la malta
500 gr kall risgrynsgröt, färdigköpt
1,5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
Vispa grädden, inte för hårt, med vaniljsocker.
Rör ner grädden i den kalla gröten.
Servera till t.ex. saftsås, apelsiner eller fikon.
Det här var ju hur enkelt som helst så Olivia kan nog se fram emot fler julbord med ris à la malta till efterrätt. Även Ida och Isak tyckte om det här, extra kul eftersom Isak brukar vara ganska svårflirtad när det gäller efterrätter. Eftersom den färdigköpta gröten innehåller socker så tillsätter jag inget extra socker, utan nöjer mig med vaniljsocker.
Jag kokade dessutom ihop en saftsås av blandsaft, potatismjöl och en massa hallon och jordgubbar. Nästan lika enkelt det!
I dag ringde väckarklockan alldeles för tidigt, jag hade gett nästan vad som helst för att få sova lite längre. Men nu är vi uppstigna och frukosten bortplockad och vi ska i väg på Tomtebocup, en basketcup som Ida och hennes lag ska vara med i. Heja Vråken!
I morgon ska jag jobba och stiga upp ännu tidigare så det var väl bra med lite träning på att stiga upp tidigt redan i dag. Men det är bara två dagars jobb sen är det semester, och sovmorgnar, igen.
Jag kokade dessutom ihop en saftsås av blandsaft, potatismjöl och en massa hallon och jordgubbar. Nästan lika enkelt det!
****
I dag ringde väckarklockan alldeles för tidigt, jag hade gett nästan vad som helst för att få sova lite längre. Men nu är vi uppstigna och frukosten bortplockad och vi ska i väg på Tomtebocup, en basketcup som Ida och hennes lag ska vara med i. Heja Vråken!
I morgon ska jag jobba och stiga upp ännu tidigare så det var väl bra med lite träning på att stiga upp tidigt redan i dag. Men det är bara två dagars jobb sen är det semester, och sovmorgnar, igen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar