tisdag 1 oktober 2019

Recept september 2019

Oktober börjar med en riktig höstdag - regnigt, blåsigt, grått o tråkigt. En riktig inne-dag, men vi ska alldeles strax åka i väg till sjukhuset för i dag är det dags för Ida att bli av med gipset.

Nu när oktober har gjort sin entré tänkte jag ta efter Victoria på Matplatsen, som börjar varje månad med ett inlägg om föregående månads alla recept. Eftersom vissa blogginlägg innehåller annat än recept tänkte jag att det kan vara bra att samla månadens alla recept på ett o samma ställe. Kanske har ni missat något, som ni nu upptäcker. Hoppas ni tycker om idén.

Så här kommer alla mina september-recept i den ordning som jag publicerade dem på bloggen. Mycket mat, lite bröd men inga godsaker.

Recept september 2019


Jag började månaden med ett av vår favoritlaxrecept Lax på spenatbädd med parmesan. Det är en perfekt kombination av godsaker, uteslut inget.


Vi bakade vårt favoritbröd Matrolimpa, som jag så klart har döpt efter bloggen.


Jag fyllde en köttfärslimpa med ost och paprika och vi fick en riktigt smarrig och lättfixad middag.


Jag bjöd en kompis på lite vardagslyx och vi åt pestolaxpasta, som är ett annat favoritlaxrecept.


Vi firade in en helg med en god och stark chili som hade puttrat hela dagen.


Jag bakade grahamsrutor i långpanna, som vi åt i augusti tillsammans med en god saffransdoftande fisksoppa med räkor.


Jag tog tag i sockersuget (igen) och bakade två sorters fröbröd - mina favoritbröd när det gäller lågkolhydratkost. Dels ett sprött fröknäcke och dels ett mjukt fröbröd.


Jag gjorde en stor varm macka eller varm smörgåstårta. Välj själv vad du vill kalla det. Jag fyllde den med en god köttfärs- och grönsaksröra.


Jag gjorde en god allt-i-ett-rätt med kyckling och rotsaker som tillagades tillsammans på en ugnsplåt och kryddades med chili, persilja och citron. Till det åt vi godaste parmesankrämen


Det blev fredag och vi gjorde en krämig tacotårta som fredagsmys.


Vi drack bubbel och åt lite smått o gott bland annat denna goda rätt som passar perfekt som förrätt. En massa godsaker på en o samma tallrik - Bresaola, ruccola, parmesan och tryffelkräm.


Jag stekte ihop vitkål och köttfärs som jag kryddade med soja och det blev en supergod middag som jag och Ida älskade.


Jag gjorde Kött i ugn som tillagas i en god sås i ungefär en timme så man har tid över att fixa tillbehör, duka eller ta det lugnt.


Jag fixade en liten mini-kräftskiva då vi åt en supersmarrig Kantarellpaj med Västerbottensost.


Jag hittade ett lågkolhydratrecept på Mikrobröd som jag var tvungen att prova och jag blev så himla nöjd så jag har hunnit göra det fler gånger.


15 recept hann jag med att ge er i september - 1 recept varannan dag. Det är jag riktigt nöjd med och hoppas att ni också är det. Ibland känns det som att jag aldrig hinner testa och dela med mig av recept. Men jag får nog slå bort den känslan nu 💕

2 kommentarer:

  1. Kul idé med en receptsammanfattning :) Kör gärna vidare på det!
    Ser ibland ett recept och tänker "det vill jag testa". Men sen glömmer jag bort det. Perfekt då att få en påminnelse såhär några dagar/veckor senare :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du gillar det! Det är en rolig och bra påminnelse till mig också.

      Radera