tisdag 17 september 2019

Tacotårta

I fredags hade vi taco-fredag då jag gjorde en tacotårta och en tacogratäng som vi njöt av innan vi åkte i väg till ishallen för damernas seriepremiär. Som förväntat blev det en hemmaseger och vi hoppas på ännu ett guld till Luleå-tjejerna. Många matcher kvar...

Till tacogratängen använde jag samma tacoköttfärs som jag la i en ugnsform och sedan toppade jag med ett tjockt lager av ostfyllningen. Smarrigt och gott. Tacotårtan fick också mer än godkänt av de som åt av den.


Tacotårta

5 hg köttfärs
1 pkt tacokrydda
200 g krossade tomater
6-8 tortillabröd
riven ost

ostfyllning
1 dl crème fraiche
100 g philadelphiaost
1 dl grädde
3-4 dl riven ost
salt o peppar

Stek köttfärsen, tillsätt kryddan.
Tillsätt tomaterna och låt koka några minuter.
Blanda ihop alla ingredienser till ostfyllningen.
Smörj en springform.
Varva tortillabröd, köttfärs och ostfyllning. 
Avsluta med riven ost på toppen.
Tillaga i 225 grader i ca 20 minuter.


Jag hade bara 1 dl crème fraiche hemma så jag spädde ut med grädde men jag tror att jag nästa gång bara tar crème fraîche och jag kanske minskar till 1,5 dl. Men som ni förstår kan man göra ostfyllningen lite hur man vill. Våga testa!

Fösta lagret tortillabröd, köttfärs och ostfyllning.
Färdig tacotårta

Idag fick Ida äntligen byta ut sitt helbensgips mot ett kortare som slutar nedanför knäet. Ett stort steg på vägen men det är långt kvar ännu. Nu ska hon börja våga lita på knäet och inte vara rädd för smärtan. För smärta kommer hon ha ett tag nu när knäet ska börja användas. 

Men hon får fortfarande inte stödja på eller markera med foten. Men vi gläds åt de små framstegen... Bara en sån sak som att hon kan sitta fram i bilen igen, i alla fall när vi åker korta sträckor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar