onsdag 25 september 2019

Kantarellpaj med Västerbottensost

Skulle leta fram den goda pajen med kantareller och Västerbottensost men inser att jag har glömt dela med mig av det receptet. Men här kommer det, bättre sent än aldrig.... Nu när jag har hittat receptet (och publicerat det) så kan jag göra det snart igen. Har gjort en massa olika pajer den senaste tiden, men är fortsatt sugen på det. Så himla gott tillsammans med en god sallad.

Den här kantarellpajen passar perfekt till skaldjur och vi hade den på vår mini-kräftskiva. Jag hade ett lchf-pajskal, men det passar med andra pajskal också så klart. Har du nån favorit så använd det, eller prova ett nytt. Här hittar du massa olika varianter.


Kantarellpaj med Västerbottensost


Lchf-pajskal

3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
40 gram smör
1 msk fiberhusk
0,75 tsk salt
1 ägg

Mixa mandelmjöl och sesamfrön i mixer/blender.
Lägg i resterande ingredienser och kör till en deg. 
Lägg degen att vila i kylskåp ca 30-60 minuter.
Tryck ut den i en smord pajform.
Förgrädda i 175 grader i 8-10 minuter

Kantarell- och Västerbottensost-fyllning

100-200 g kantareller
0,5 gul lök
150 g riven västerbottenost
2,5 dl grädde
3 ägg
salt o peppar

Finhacka löken och skär svampen i mindre bitar. 
Stek i smör, krydda svampen med lite salt och peppar. 
Lägg svamp- och lökfräset i pajskalet. 
Strö över osten.
Blanda grädde och ägg. Dra några varv med pepparkvarnen.
Häll äggsmeten i pajskalet och grädda ca 25 min i 200 grader.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar