Till fredagens småplocksmiddag gjorde jag dessa ostsmaksstarka Västerbottensstubbar som försvann i ett nafs.
Västerbottensstubbar
mjukt tunnbröd
1-2 dl crème fraiche
1,5 dl Västerbottensost, riven
1 tsk sambal olek
100 g rökt skinka, strimlad
Blanda ihop crème fraiche, ost, sambal och skinka.
Bred röran på mjukt tunnbrödsbitar, för mig räckte röran till 2 bitar bröd.
Rulla ihop och skär i 1-2 cm bitar.
Ställ med snittytan uppåt på en plåt.
Gratinera i 200 grader ca 6-8 minuter.
Ett gott drinktilltugg eller tillbehör på ett buffébord. Tycker man inte om den starka Västerbottensosten kan man använda sig av en mildare ost. Röran kan man förbereda i god tid för att sen bre ut röran på brödet, rulla ihop, skära och gratinera precis innan det är dags att äta dem.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar