söndag 21 februari 2016

Västerbottensstubbar

Nu börjar denna härliga helg lida mot sitt slut och en ny arbetsvecka ska ta sin början. Efter gårdagens schlagerparty och alla förberedelser inför den har jag i dag mest bara tagit det lugnt, plockat undan lite, diskat lite och druckit enormt många koppar te. Så himla gott! Ibland är det så enormt skönt med riktiga slappardagar och nu känner jag mig ovanligt redo för att börja jobba igen. En härlig känsla!

Till fredagens småplocksmiddag gjorde jag dessa ostsmaksstarka Västerbottensstubbar som försvann i ett nafs.


Västerbottensstubbar

mjukt tunnbröd
1-2 dl crème fraiche
1,5 dl Västerbottensost, riven 
1 tsk sambal olek 
100 g rökt skinka, strimlad 

Blanda ihop crème fraiche, ost, sambal och skinka.
Bred röran på mjukt tunnbrödsbitar, för mig räckte röran till 2 bitar bröd.
Rulla ihop och skär i 1-2 cm bitar.
Ställ med snittytan uppåt på en plåt.  
Gratinera i 200 grader ca 6-8 minuter. 

Ett gott drinktilltugg eller tillbehör på ett buffébord. Tycker man inte om den starka Västerbottensosten kan man använda sig av en mildare ost. Röran kan man förbereda i god tid för att sen bre ut röran på brödet, rulla ihop, skära och gratinera precis innan det är dags att äta dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar