Rostbiff med dragon- och vitlökssås
Sås
1 st ägg
1-2 krossade vitlöksklyftor
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2 msk hackad färsk dragon
1 dl olja
salt och peppar
100 g ruccola
1 ask coctailtomater
400 g rostbiff i tunna skivor
Sås
Blanda ägg, vitlök, senap, vinäger och dragon med en stavmixer.
Tillsätt oljan lite försiktigt och mixa till en tjock sås.
Smaka av med salt o peppar
Lägg sallad och tomater på ett serveringsfat.
Lägg rostbiffskivorna på salladsbädden och ringla över lite av såsen.
Servera resten i en skål eller kanna vid sidan om.
Ugnsstekt rostbiff på låg temperatur blir såå gott och är så värt att göra rostbiffen själv, framför allt i en sån här rätt där det är huvudfokus på rostbiffen. Här hittar ni ett kanonrecept på en mör och god rostbiff.
Dragon brukar inte vara nån favoritkrydda för mig men den här såsen är en favorit och till rostbiff och ruccola är den sååå himla god.
Jag serverade ugnsrostade rostsaker, gulbetor, kålrot, sötpotatis och morötter, till det här och det blev en vacker skål med orange-gula rotsaker. Gott med nå varmt till den kalla rostbiffen, framför allt nu när det fortfarande är vinter. Till sommaren kan jag tänka mig en stor skål med sallad istället eller kanske en bulgursallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar