Marinerade ugnsstekta kotletter i god sås
5 fläskkotletter
Marinad
0,5 dl chilisås
1 msk soja
1 msk olja
2 tsk sambal oelek
svartpeppar
grillkrydda
Sås
3 dl grädde
2 dl crème fraiche
Blanda ihop marinaden i en plastpåse.
Lägg ner kotletterna i påsen, gnid in marinaden.
Låt marinera i kylskåp i några timmar eller över natten.
Häll kotletterna och marinaden i en ugnsform.
Blanda ihop grädde och crème fraîche.
Häll ner gräddblandningen i ugnsformen. Rör om tillsammans med marinaden.
Tillaga i 175 grader i ca 1,5 timme.
Detta blev verkligen supergott. Tänk att ett misstag kan bli så bra och gott. Skönt att kotletterna i marinaden inte var bortkastat och skönt att vi slapp stå ute och grilla i snöovädret.
Jag serverade ugnsstekt blomkål, zucchini, sötpotatis och potatishalvor till köttet. Perfekt att använda ugnen till fler saker när den ändå är igång.
Färsk blomkål tillagad i ugnen är sååå gott och något jag äter alldeles för sällan. |
Bli inte rädd för det är inte speciellt vackert och ser inte vidare gott ut. Men ack så fel man kan ha.... |
Nu ska jag gå och leta rester i kylskåpet för att försöka göra en matlåda till i morgon. Jag tror det blir svårt, men kanske har jag tur o hittar nå. Tycker inte om att slösa tid och pengar på att få lunchmat, men risken är stor att det blir så i morgon.
Ha en bra måndagskväll!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar