Stekt kryddat vitkål
0,5 litet vitkålshuvud
0,5 msk srirachasås
1 msk konc kalvfond
salt och peppar
2 dl vatten
Srimla vitkålen. Fräs i en het stekpanna med olja i ca 5-10 minuter. Rör om då och då.
Rör ner kryddor, fond och vatten.
Låt puttra i ca 5 minuter tills nästan allt vatten har kokat bort. Smaka av med mer kryddor.
Jag använder ofta vitkål som substitut till kolhydrater både i gratänger, stuvningar, sallader och som pasta. Att krydda på vitkålen lite extra gjorde den ännu lite godare och mer festlig.
Tänk på att srirachasåsen är stark så det behövs inte så mycket för att ge smak. Leif som alltid vill ha "lite tryck" i maten var nöjd då både vitkålen och grytan var riktigt starka.
Strimla vitkålen |
Stark o god krydda. |
God festmåltid med fläskfilégryta och stekt kryddat vitkål. |
Det blir inte många kvällar på hemmaplan den här veckan. Leif är hemma så då måste jag passa på att göra sånt jag aldrig hinner eller prioriterar annars när jag är ensam med barnen. Men i morgon blir det nog en hel kväll hemma...om jag inte hinner planera in något även då.
Jag rekommenderar dig att testa med sambal oelek + vitlök i stället för sriracha, så slipper du sockret som är tillsatt i den senare :) Eventuellt lite vinäger också, om du tycker det är gott.
SvaraRaderaTack för tipset, det ska jag prova. Men det kan inte bli mycket socker man får i sig eftersom jag inte "vågar" ta så mycket pga styrkan. Yngsta dottern tycker inte om sambal för då ser hon chili-bitarna :)
RaderaJa, det är ju individuellt hur stark man vill ha maten. Själv doserar jag sriracha som andra doserar ketchup... Och då känns det bättre att ha ett sockerfritt alternativ :)
SvaraRadera