Jag har redan tidigare tipsat om olika gratänger på vitkål, kålrot och zucchini, pasta på vitkål eller att man bara steker o kryddar vitkålen som ett gott tillbehör och en massa annat. I söndags gjorde jag en skåprensning och hittade lite smått o gott som jag ugnsstekte på en plåt - alla hittade nå gott att äta (även de som ville ha potatis)
Att ändra form på tillbehöret gör att det blir lite festligare och roligare att äta. Så istället för att skiva zucchinin skar jag en stor bit som jag sen skivade på längden. Potatisen gjorde jag i halvor och sötpotatisen skar jag i stora skivor på längden.
Pensla med olja och krydda med nån god krydda. Potatisen kryddade jag med grillkrydda och det övriga med örtsalt. Se'n tillagade jag det i 200 grader 20-30 minuter.
Mums! |
Potatishalvor, blomkålsbuketter, zucchiniskivor och sötpotatisskivor. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar