Så fort vi ska tillaga o äta en hel köttbit, oavsett kött så brukar vi ugnssteka den på låg temperatur. Och vi har aldrig blivit missnöjda. Första gången vi tillagade renstek gjorde vi så klart också på detta sätt. Trots att det var en av de sämre bitarna så blev köttet så himla mört o gott.
God o mör renstek
1 bit renstek
salt o peppar
Salta och peppra köttet runt om. Bryn i stekpanna så att köttet får en stekyta.
Lägg i en ugnsform och stick in termometern i tjockaste delen.
Ställ in i ugnen på 90 grader tills termometern visar 61 grader.
När köttet är 61 grader, ta ut det och slå in i folie.
Låt stå ett tag. Skär i skivor och servera med goda tillbehör.
Alltså ni måste prova detta! Jag kan nästan garantera att ni inte blir missnöjda. Servera med goda tillbehör och ni har en underbar festmåltid utan större ansträngning. Det svåra med det här är att veta hur länge köttbiten ska vara i ugnen. Men med en varm sås och en varm zucchinigratäng t.ex. så gör det inte så mycket om inte köttet är riktigt varmt.
Med goda tillbehör så får du en.... |
...festmåltid deluxe |
Mört och gott renkött |
Låg temp. på kött är som sagt vinnande. Jag ska prova min renstek utifrån dina riktlinjer ikväll
SvaraRaderaYes det mesta blir gott på låg temperatur :) T.o.m den ganska tråkiga fläskytterfilén blir god.
Radera