onsdag 25 januari 2017

Baconpasta

I måndags när jag och Olivia åt low-carb-onara (roligaste namnet på carbonara med vitkål istället för pasta) kokade jag ihop en baconpasta till Ida och Isak. Så enkel men gjorde succé hos Isak.


Baconpasta 

1 pkt bacon
1-2 msk tomatpuré
1 dl crème fraiche 
0,5 dl grädde
lite salt
svartpeppar
ca 1 dl pastavatten
pasta

Stek bacon i små bitar.
Tillsätt tomatpuré, crème fraîche och grädde. Koka ihop i några minuter.
Tillsätt kokt pasta och lite pastavatten.
Blanda ihop till en krämig baconpasta och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera till en sallad.

Isak tyckte att det här var jättegott, både när det var nygjort och även när han värmde det i micron dagen efter. En perfekt vardagsrätt är sånt som går fort att göra och ändå är supergott. Precis som denna baconpasta alltså.

Jag steker sällan bacon i stekpanna på spisen, utan använder ugnen. Så skönt att slippa stekoset och kan göra annat när baconet blir klart i ugnen utan min hjälp.


Sjukstugan fortsätter - Ida hostar hemskt och har nu även blivit täppt i näsan, Isak hade ont i halsen när han vaknade men gick ändå till skolan i hopp om att det går över och jag är inte helt pigg än. Och vabruari har inte ens börjat. 

Få se om det blir att jag vabbar eller vobbar i dag. Jag har sagt det förut och säger det igen - det är så skönt att jag har möjlighet att jobba hemifrån dagar som denna. Jag måste inte men jag kan, det är frihet! Jag har lite som jag skulle vilja jobba undan så jag tror det blir halvdag vab och halvdag vobb (jobb+vab) men jag börjar med en lugn vab-morgon i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar