Kladdkaka med fyllning
Kladdkaka:
4 ägg
4 dl socker
4 tsk vaniljsocker
1 krm salt
8 msk kakao
3 dl mjöl
200 g smält smör
Fyllning:
100 g smör
2 tsk vetemjöl
4 msk socker
4 tsk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
Kladdkaka:
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner det i äggblandningen tillsammans med det smälta smöret.
Rör till en slät smet.
Häll smeten i tre-fyra aluminiumformar 15-18 cm i diameter.
Grädda i 10-12 min i 200 grader.
Fyllning:
Smällt smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl, socker och kakao. Rör om till en slät smet.
Häll i mjölk och grädde och koka i hop tills det tjocknar, ca 5 min, och låt det svalna något.
Häll det sedan i formarna över de kalla(svala) kakorna (inte så det täcker hela kakan utan lämna en liten kant runt om).
Den goda fyllningen kokar på spisen.
Smidigt att alla formar ryms samtidigt på plåten.
2012-12-20
Numera använder jag ofta ICAs egna formar som är 17 cm i diameter och då blir en sats perfekt till tre formar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar