lördag 27 april 2024

Räkpasta med chili och tomat

God morgon, hoppas ni har en bra lördag. Jag har haft migrän i natt och är så lycklig över min migrän-medicin som fungerar så bra de gånger jag får anfall. Så nu känner jag mig hyfsat bra, jag har ingen värk men efter ett migränanfall blir jag alltid lite "bakis". Så det blir nog en lördag på hemmaplan i lugnt tempo. Jag ska dricka en massa te och hänga i soffan mest hela dan😀

Så många år som jag har plågats av huvudvärk men inte sökt hjälp, utan tyckt att jag har kunnat hantera det (observera att jag skriver hantera, inte lindra eller bota) med vanliga värktabletter. Jag trodde inte ens det var migrän. Så fel jag hade! Mitt råd till alla med återkommande huvudvärk - Sök hjälp! 

Vi åt sån himla god räkpasta förra helgen. Det var som en Spagetti al Pomodoro med räkor. Har ni inte bestämt kvällens middag så tycker jag absolut att ni ska testa det här. Fräscht och gott! Själv ska jag äta den här laxen och fetaostkräm.


Räkpasta med chili och tomat

vv: 8 points per portion, receptet ger 4 stora portioner
250 g spaghetti
500 g cocktailtomater
2 klyftor vitlök
0,5 tsk chili flakes
1 msk olivolja
1 kg räkor med skal
3 msk persilja
4 msk parmesanost

Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara 2 dl av kokvattnet.
Halvera tomater, finhacka vitlök och skala räkor.
Värm olja i en djup panna och fräs vitlök och chili under omrörning ca 30 sekunder. 
Tillsätt tomater och låt dem steka med under tiden pastan blir klar.
Vänd ner avrunnen pasta, räkor, persilja, parmesanost och tillsätt lite kokvatten i taget under omrörning tills allt är varmt och du har en bra konsistens.
Lägg upp i djupa tallrikar och toppa ev med mer parmesan (som då ger fler points).


Jag använde inte alla räkor, utan sparade några så vi fick varsin räkmacka dagen efter. Det här var verkligen supergott och krämigt och trots att jag inte använde alla räkor blev det inte för lite.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar