söndag 25 mars 2012

Pestorullar

God morgon! Har ni kommit ihåg att ställa om klockan till sommartid? Jag och barnen pratade en del om sommar- och vintertid igår så det första Ida säger när hon vaknar är "Är det sommartid nu?". Undra om hon hade hoppats att det var sommar? Vi lär nog få vänta ett tag på sommaren, igår snöade det igen så nu är det vitt och ljust ute igen.

Idag är det Våffeldagen så lunchen är ju ganska självklar vad den blir, middagen däremot har jag inga planer för. Men det löser sig nog under dagen. Det brukar ju göra det.

Godaste tilltugget till fördrinken i fredags var Pestorullarna.
Pestorullar
1 rulle färdig smördeg
röd pesto
riven ost

Rulla ut smördegen.
Bre på röd pesto och strö över riven ost.
Rulla ihop till en rulle igen. Beroende på hur stora och många du vill ha väljer du om du rullar ihop från lång- eller kortsidan. Jag rullade ihop från långsidan så att det blev ganska många men lite mindre rullar.
Hit kan du förbereda om du vill och förvara rullen i kylskåp några dagar.
När det är dags att äta skär du rullen i cm-breda skivor och sätter dem på en plåt med snittytan uppåt (som när man gör vanliga kanelbullar).
Grädda i 220 grader i ca 10 min.
De är godast när de är lite småvarma.

Pesto och riven ost på smördegen
som nu är redo att bli ihoprullad.

Riktigt goda och riktigt enkla att göra. Gör rullen i förväg men grädda dem när gästerna har kommit. Jag använder Icas röda pesto för den innehåller inga nötter. Jag har tidigare gjort liknande rullar, en gång med tapenade och en gång med soltorkade tomater och fetaost, men det här är nog godaste varianten - än så länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar