På gårdagens glöggmingel började vi med lite glögg och tilltugg, bland annat dessa ost- och dadelpinnar.
Glöggmarinerad ost med dadlar
200 gram herrgårdsost, eller annan mild hårdost
torkade dadlar
0,5 dl olivolja
1 dl glögg
0,5 msk rosépeppar, korn
Skär osten i tärningar och lägg i en påse.
Dela dadlarna 3-4 bitar och lägg i påsen tillsammans med olivolja och glögg.
Krossa rosépepparkornen lätt i handen och strö över.
Vänd runt allt så att osten och dadlarna täcks av marinaden.
Låt stå i några timmar i kylskåp och ta sedan upp osten och dadlarna.
Trä upp en dadelbit och en ostbit på varje tandpetare.
Ett gott litet tilltugg som passar i jultider eftersom både dadlar och glögg hör till julen. Osten och dadlarna fick marinera över natten och strax före gästerna kom trädde jag på ost och dadlar på tandpetare. Jag gjorde några stycken, resten serverade jag i en skål med tandpetare på sidan om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar