måndag 10 januari 2011

Kyckling med curry och persikor

Då har vi klarat av första dagen efter jullovet. Morgonen gick bra vi blev bara några minuter senare än vanligt. Tyvärr kände sig Olivia hängig så hon var tvungen åka hem från skolan. Nu känner hon sig bättre, men hon blir hemma imorgon också. Förhoppningsvis kan hon gå till skolan på onsdag.

I lördags efter hockeyn åt vi kyckling och ris. På bilden ser det ut som kycklingsoppa, men det är en skål med kyckling, curry, persikor och mycket sås.
Kyckling med curry och persikor
800 gram kycklingfilé
1 st röd paprika
0,5 st purjolök
smör
1 msk curry
4 dl kycklingbuljong
3 dl vispgrädde
3 st persikor, hela
1 tsk maizena, eller 2 tsk vetemjöl

Strimla kyckling, paprika och purjolök.
Fräs kycklingen i smör i en stor gryta i omgångar, pudra över curryn och tillsätt paprika och purjolök.
Häll på buljongen, koka upp och sjud 3-4 minuter. Skumma av om det behövs.
Tillsätt grädden, koka upp och sjud ett par minuter.
Skär persikorna i klyftor och lägg ner i grytan.
Rör ut maizena eller vetemjöl i lite kallt vatten och rör ner redningen i grytan, koka upp. Sjud ytterligare några minuter om du har använt vetemjöl.

När jag väl hade börjat laga den här kycklingen kom jag på att den är väldigt lik barens favorit, Djungelkyckling, fast det är frukt och grönsaker i den här rätten. Till djungelkyckling serverar jag frukt och grönsaker i småskålar brevid som till tacos, och det gjorde jag även den här gången. Barnen tyckte så klart om även den här kycklingen, fast Isak klagade lite på all purjolök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar