lördag 29 juli 2017

Kladdkaka Rocky Road - nötfri

Lördag i semestertider känns inte så speciellt, eller hur? Förutom att man kan unna sig lite godsaker med gott samvete så då tänkte jag tipsa er om denna goda kladdkaka som jag bjöd på i torsdags. Sött, salt och choklad - kan det bli annat än bra?!



Kladdkaka Rocky Road - nötfri

150 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
15 dumlekolor
1,25 dl mini-marshmallows
1 dl rostade och salta solrosfrön

Smält smöret och låt det svalna något.
Vispa socker och ägg pösigt.
Blanda mjöl, vaniljsocker och kakao i en skål och rör sedan ner i äggblandningen.
Rör ner det smälta smöret och blanda till en smidig smet.
Häll i en smord springform, ca 24 cm i diameter.
Halvera dumle-kolorna och lägg dem tillsammans med marshmallows och solrosfrön i ett jämnt lager. Tryck ner det något i smeten.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.

Sött och salt i en otroligt god kombination med choklad. Rocky Road är mitt favoritgodis till jul och här får jag den kombinationen i en kladdkaka. Yummie.

Som vanligt när man gör kladdkaka får man inte ha den för länge i ugnen för man vill ju ha den just kladdig. Även om kakan känns kladdig i ugnen så stannar/stelnar den till en aning efteråt.


I dag vaknade vi och det regnade ute, kändes konstigt efter flera soliga morgnar och frukostar på altanen. Man vänjer sig fort med fin-väder. Men enligt prognosen ska det klarna upp och även bli sol ikväll. Om det stämmer så tänker jag och Leif åka till Piteå för att se Per Gessle, men eftersom det är utomhus vill vi ha bra väder. Så vi avvaktar lite innan vi bestämmer oss.

Jag har faktiskt kvar en bit av kladdkakan så jag tror jag ska ta det och en stor kopp chai-te nu samtidigt som jag läser bloggar och tidningar.

Ha en bra lördag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar