torsdag 19 mars 2009

Kassler- och squashlasagne

Nu kan man få tag i squash billigt så då ska man passa på att använda den i matlagning.

Kassler- och squashlasagne
800 g finstrimlad kassler
2 squash
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 tsk + 1 tsk salt
1 + 1 krm nymald svartpeppar
4 msk vetemjöl
8 dl mellanmjölk
2 burkar krossade tomater (à 400 g)
1 finhackad röd spansk peppar (eller 0,5 tsk sambal oelek)
20 torkade lasagneplattor
1 dl riven lagrad ost (17 %)
1 kruka grovhackad basilika

1. Riv squashen grovt. Skär bort fettet på kasslern och finstrimla tunt.
2. Fräs squash och kassler i olja i en stor gryta, pressa över vitlök. Obs! Såsen ska också få plats. Salta och peppra.
3. Blanda ner vetemjöl och tillsätt mjölken. Rör om och låt såsen sjuda några minuter. (Såsen funkar finfint som pastasås också.)
4. Blanda krossade tomater med salt, peppar och chili.
5. Varva kasslersås och tomatkross med lasagneplattor i fyra lager i en ugnssäker form. Börja med kasslersås och avsluta med tomatsås.
6. Strö sist över basilika och riven ost.
7. Grädda i 225º ca 30 minuter i nedre delen av ugnen.

Oj, vad gott det här var. Sjuklingarna Isak och Ida åt inte så mycket men vi övriga åt för mycket. Tyvärr hade jag ingen färsk basilika hemma så det fick vi klara oss utan. Jag blandade dock 1-2 tsk torkad basilika i tomatröran. Istället för mellanmjölk använde jag havregrädde, havremjölk och lite mellanmjölk. Eftersom Isak ska börja prova lite mjölk passar jag på när mjölken först ska koka på plattan och sedan vara i ugnen ett tag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar