lördag 21 mars 2009

Mjölkchokladkladdkaka

Till syrrans kalas gjorde jag en mjölkchokladkladdkaka som vi smaskade på istället för tårta.

Mjölkchokladkladdkaka
100 g mjölkchoklad
100 g smör
2 st ägg
1,5 dl råsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
Fyllning
100 g mjölkchoklad
Garnering
50 g mörk choklad

1. Smält chokladen med smöret.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Rör i mjölet blandat med bakpulver och salt till äggsmeten.
4. Rör ner chokladblandningen.
5. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm. Häll smeten i formen.
6. Grovhacka mjölkchokladen och strö den över smeten i formen.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° ca 15 min. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylskåpet minst 2 timmar, gärna över natten.
8. Bryt den mörka chokladen i mindre bitar och lägg dem i en liten plastpåse. Smält chokladen i mikrovågsugnen eller i en kastrull med varmt vatten. Klipp ett litet hål i påsen och ringla chokladen över kakan. Servera kakan med glass.

För mig som älskar mörk choklad, ju högre kakaohalt desto bättre, var den här kaka lite väl söt. Men alla övriga verkade tycka om den. Dagen efter när den hade stått framme och blivit lite mjukare och smakerna kom fram bättre tyckte jag den var godare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar