Amerikansk fläskfilé
potatis
fläskfilé
salt
peppar
2 dl grädde eller mjölk (jag använde mjölkfri matlagningsgrädde)
Sås
1 dl lönnsirap
2 tsk maizena
2 msk balsamvinäger
1 vitlöksklyfta
tabasco
.
Skiva potatisarna, inte jättetunt. Bre ut dem i en smord långpanna.
Salta, peppra och häll över grädde eller mjölk.
Baka i ugn, 200 grader ca 40-50 min beroende på potatisens tjocklek.
Helstek under tiden fläskfilén eller vilken filé som helst i en stekgryta så den blir nästan genomstekt. Man känner om man trycker på den att den blir stum. Salta och peppra.
Baka i ugn, 200 grader ca 40-50 min beroende på potatisens tjocklek.
Helstek under tiden fläskfilén eller vilken filé som helst i en stekgryta så den blir nästan genomstekt. Man känner om man trycker på den att den blir stum. Salta och peppra.
Skär i cm-skivor, det gör inget om de är lite för rosa, de ska in i ugnen.
Ta ut potatisarna när de är mjuka. Bre ut filéskivorna över potatisen. Häll över stekskyn.
Ta ut potatisarna när de är mjuka. Bre ut filéskivorna över potatisen. Häll över stekskyn.
Sås
Koka ihop lönnsirap, maizena, pressad vitlöksklyfta, balsamvinäger och ev. lite tabasco tills det tjocknar.
Skeda såsen över köttskivorna och sätt in alltihop i ugnen ca 5 minuter. Ta lite längre om köttskivorna var rosa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar