Nu var det länge sedan vi åt soppa, så idag var det dags igen. Istället för nybakat bröd till soppan åt vi pannkakor till efterrätt.
Majssoppa med sweet chili
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
0,5 röd chilifrukt, t ex spansk peppar
2 msk raps- eller solrosolja
2 potatisar
2 burkar majs (à 340 g)
1 liter grönsaks- eller hönsbuljong (tärning eller konc fond + vatten)
1/2 dl sweet chilisås
salt, peppar
koriander till garnering
1. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chili. Fräs allt i olja några minuter.
2. Skala och skär potatisen i bitar. Lägg ner dem i kastrullen tillsammans med majsen.
3. Häll på buljong och låt soppan puttra i ca 15 minuter, tills potatisen är mjuk.
4. Kör soppan i matberedare tills den är slät eller använd stavmixer.
5. Rör i sweet chilisåsen och värm soppan. Smaka av med salt och peppar. Garnera med koriander.
Tips!För lite mer knaprighet, spara lite av majsen och lägg i den hel.
En mycket god soppa som alla åt av, även Olivia som vanligvis inte är så förtjust i soppa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar