Jag använde grahamsmjöl i min pajdeg, flera varianter på pajdeg hittar du här.
Tomat- mozzarella- och spenatpaj
5 stora tomater
1 halv kruka basilika
1 halv kruka basilika
2 mozzarellabollar
1 påse färsk bladspenat
1 påse färsk bladspenat
1 scharlottenlök eller 0,5 rödlök
3 ägg
3 ägg
4 dl mjölk
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
Förgrädda ett pajskal.
Skär tomater och mozarella i tärningar. Lägg i pajskalet tillsammans med basilikan.
Skär tomater och mozarella i tärningar. Lägg i pajskalet tillsammans med basilikan.
Skölj spenaten och finhacka löken.
Fräs spenaten snabbt i panna med löken. Lägg i pajskalet.
Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet.
Grädda ca 45 minuter i 200 grader.
Grädda ca 45 minuter i 200 grader.
Den såg god och fräsch ut, bra blogg btw!
SvaraRaderaTack!
SvaraRadera