Saffranskladdkaka
100 g smör0,5 g saffran (1 paket)
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen från plattan.
Rör ner saffranet.
Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner dem i smöret, rör om så att chokladen smälter.
Vispa ägg och socker i en skål.
Rör ner smörblandningen och sikta ner mjölet.
Häll smeten i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen i 175°C 15-20 minuter.
Låt svalna.
Pepparkakskladdkaka
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
2-3 tsk pepparkakskrydda
Smält smöret.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda samman mjöl, kakao, vaniljsocker och pepparkakskrydda.
Sikta ner blandningen i äggsmeten och rör försiktigt till en slät smet.
Rör ner smöret.
Häll smeten i en smord springform.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter.
Låt svalna.
Lingongrädde
vispgrädde
lingonsylt
Vispa grädden.
Rör ner lingonsylt lite slarvigt.
Jag vill ha ganska mycket lingonsylt, men prova er fram.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar