Nu är julafton här - som vi har längtat!
I alla fall vissa i familjen har längtat lite extra mycket.
Bakom sista luckan i kalendern gömmer sig julens vanligaste efterrätt. I alla fall tidigare, det känns faktiskt inte som att Ris à la Malta är lika vanligt numera. Vad tror du? Själv har jag inte nån tradition att äta ris à la malta eftersom jag faktiskt aldrig har tyckt om det.
Ris à la malta
500 gr kall risgrynsgröt, färdigköpt
1,5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
Vispa grädden, inte för hårt, med vaniljsocker.
Rör ner grädden i den kalla gröten.
Servera till saftsås.
Saftsås
2 dl valfri röd saft ex. blandsaft, jordgubb eller hallon
3 dl vatten
1,5 msk potatismjöl
1-2 dl färska eller frysta bär som jordgubbar, hallon och/eller blåbär
Blanda saft, vatten och potatismjöl kallt i en stor kastrull.
Lägg i färska eller frysta bär.
Värm under omrörning tills saftsåsen tjocknar - den ska bara koka upp.
Servera saftsåsen varm eller kall till ris à la Malta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar