onsdag 26 december 2018

Julen 2018

Hoppas ni har en bra jul. Vi har haft det bra men annorlunda (mer om det i ett annat inlägg) och nu äntligen har jag en lugn mysfrukost med en massa te och godsaker. Det har varit många fullspäckade dagar med julförberedelser och annat, så trots att jag har varit ledig har det inte blivit någon favoritfrukost förrän nu.

Julafton firade vi med min mamma och min syster med familj och vi började med glögg, saffransbullar och pepparkakor innan vi bänkade oss för Kalle. Eller vissa bänkade sig framför tv:n och vissa pysslade på i köket och förberedde julmaten så att vi kunde äta när Kalle var slut.


Julbord 2018

inlagd sill
wasabi- och ingefärasill
skärgårdssill
sillsallad
gravad lax
västerbottensskagen
ägghalvor


julskinka
köttbullar
prinskorv
älgstek
ugnsomelett med sparrisstuvning
potatisgratäng
kokt potatis
Janssons frestelse
rotsaksgratäng
grönkålspaj


fillimpa
glögglimpa
mjukt tunnbröd
julknäcke
finn crisp
glutenfria kex

Norrgott
äppelmos
fikonmarmelad
rödbetssallad
julsenap

Till efterrätt blev det ris à la malta o saftsås med bär och julgodis


Under julklappsutdelningen var vi endast familjen o mamma och Ida hade stor show när hon delade ut julklapparna som tomten hade lämnat under julgranen.

Det är lika nervöst varje år innan man vet om barnen blir nöjda över sina julklappar. Och i år verkar jag tomten ha lyckats riktigt bra. Så nöjda och glada barn! Tänk att jag lyckades så bra trots tidsbrist och tankar på annat håll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar