måndag 2 februari 2009

Västerbottensostgratinerad kyckling med örtsås

I helgen har det inte blivit så mycket matlagande. I fredags var vi bortbjudna och i lördags åt vi lite skagenröra, brieost, baguetter m.m efter hockeyn. Men igår gjorde jag en fest-kyckling i ugn. Jag åt bulgur men de andra åt ris till kycklingen.

Västerbottensostgratinerad kyckling med örtsås
4 kycklingfiléer, 3-4 bitar/filé
1 pkt bacon, finskuret
0,5 purjolök, finskuren
2 dl blandsvamp, finskuren
3 dl grädde
2 msk kalvfond eller 0,5 köttbuljongtärning
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1 tsk basilika
1 tsk dragon
1 tsk paprikapulver
1 msk soja
salt
peppar
2 dl Västerbottensost, riven

Bryn purjolök, bacon och svamp. Lägg det som en bädd i en ugnsform.
Bryn kycklingfiléerna med salt och peppar och lägg sedan dessa ovanpå bädden.
Blanda grädde, fond och kryddor. Låt puttra i 5 minuter.
Häll såsen över filéerna och strö över osten.
Gratinera i 225 grader i ca 25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar