måndag 9 februari 2009

Bönsallad

Idag hade både Olivia och Isak kompisar som skulle äta middag här, så för att imponera på dem gjorde jag makaroner och köpta köttbullar:) Ingen mat jag gör vanligtvis, för man kan ju fundera vad dessa köpta köttbullar innehåller då 1 kg köttbullar är mycket billigare än 1 kg köttfärs. För att göra det lite godare gjorde jag en bönsallad. Ida älskar bönor i alla former, så jag och hon åt med god aptit. Jag tror inte att någon annan vågade smaka.

Bönsallad
1 brk blandade bönor
0,5 röd lök, finhackad
olivolja
balsamvinäger
salviasalt
svartpeppar

Skölj bönorna noga. Finhacka löken. Blanda ihop.
Krydda med olivolja, lite balsamvinäger, salt och peppar. Smaka av.

Jag använde ett smaksatt salt, men det går lika bra med vanligt, gärna flingsalt. Jag hade inga oliver hemma annars hade jag blandat i det, eftersom det också är en stor favorit för Ida och mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar