lördag 7 februari 2009

Kokosäppelkaka

Igår när Olivia och Isak kom hem från skolan stannade de ute ett tag. De skottade, byggde en koja och gångar. När de kom in var de rätt frusna så då tyckte de att det smakade gott med varm choklad och nybakad äppelkaka.

Kokosäppelkaka
300 g kokosmassa
100 g rumsvarmt smör
2 ägg
rivet skal och pressad saft av 1/2 lime
4 äpplen

Blanda kokosmassa och smör. (Istället för kokosmassa kan man ta 200 g mandelmassa och 2 dl kokos.)
Rör ner ett ägg i taget och limeskal och saft.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
Lägg dem i en ugnssäker form.
Bred kokossmeten över äpplena.
Stek i mitten av ugnen i 225° ca 20 min.
Servera äppelkakan ljummen med vaniljsås eller grädde. Smaksätt gärna vaniljsåsen eller grädden med lime.

En rulle koksmassa innehåller 200 g så jag minskade på smöret till ca 75 g för att anpassa till en rulle kokosmassa istället för en och en halv. Dessutom använde jag bara 3 äpplen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar