torsdag 5 februari 2009

Fylld köttfärslimpa

Igår gjorde jag en saftig och god köttfärslimpa som jag fyllde med rökt skinka, mozarella och färsk spenat. Ni som läser samma kändisbloggar som jag känner nog igen var jag har fått inspirationen ifrån. Vi åt kokt potatis, brunsås och sallad till köttfärslimpan.

Fylld köttfärslimpa
3/4 dl ströbröd
1 msk potatismjöl
2 dl mjölk
500 g köttfärs
2 små charlottenlökar, finhackad
1 mozzarella i bitar
ca 8 skivor rökt skinka i bitar
babyspenat, strimlad
flytande margarin

Blanda ihop ströbröd, potatismjöl och mjölk. Låt svälla i 5 min.
Tillsätt färs, salt , peppar och lök och blanda väl.
Ta fram gladpack och bred ut färsen ovanpå så att det blir en platta, ungefär som när man bakar kanelbullar.
Lägg mozzarella, skinka och babyspenat ovanpå.
Sen rullar du ihop färsen m.h.a. gladpacken till en limpa/rulle.
Ta bort gladpacken och lägg över "limprullen" i en smord ugnsäker form.
Ringla över flytande margarin och tilllaga i ugn i 200 grader i ca 45 minuter.
Låt köttfärslimpan vila lite innan du skär upp den och gör under tiden en brunsås m.h.a. skyn, vatten, soja, buljongtärning, grädde och kryddor.

Om man inte har ägg-allergi i familjen kan man tillsätta 1 ägg till färsen, men vi använder aldrig ägg och det fungerar utmärkt ändå. Dessutom använder vi havremjölk, för att få den mjölkfri. Mozarellan la jag inte ända ut i ena kanten, så där blev köttfärslimpan helt mjölkfri.

1 kommentar:

  1. Hej
    Kan intyga att detta var jättegott. Jag använde dessutom en ny produkt från Milda , typ som ett flytande margarin med smak. Tomat och ricottasmaken var fantastiskt god ihop med denna köttfärslimpa.
    Tack för receptet. Undrar vilken kändis som har så god smak... kan det vara vår lilla Mat-Tina?
    Kram från Susanna

    SvaraRadera