Eftersom jag hade nybakade rågkakor gjorde jag soppa till middag. Idag provade jag morotsoppa med ingefära, det blev jättegott. Ingefära, både färsk och torkad, är en favoritkrydda.
Morotsoppa med ingefära
smör
1 finhackad gul lök
2 tsk finriven färsk ingefära
2 pressade vitlöksklyftor
6 hg morötter i tjocka skivor
1 l kycklingbuljong
salt o peppar
citrongrädde:
finrivet skal från en citron
ca 0,5 dl matlagningsgrädde
1. Smält smör i en stor kastrull. Fräs löken ett par minuter. Lägg i ingefära och vitlök.
2. Häll i morotsskivor och fräs ett par minuter. Häll på buljong. Sänk värmen och låt det puttra tills morötterna har mjuknat.
3. Mixa morotssoppan. Salta och peppra. Smaka ev av med lite mer ingefära.
4. Blanda grädde och citronskal.
5. Ringla citrongrädden över soppan precis innan servering.
Det var endast jag, sopp-älskaren Isak och Ida som åt hemma idag, vi hade det väldigt lugnt och mysigt vid middagen. Isak sa t.o.m. "Vad mysigt vi har det". Ida åt lite soppa, men framför allt åt hon jättemånga nybakade rågkakor med smör och ost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar