Igår när barnen kom hem från skolan hade jag bakat en äppelpaj som innehöll ägg, så självklart gjorde jag en vanlig smulpaj till Isak.
Äppelsmulpaj
100 g margarin
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
2-3 msk socker
3-5 äpplen
2-3 msk socker
0,5-1 tsk kanel
Blanda ihop vetemjöl, havregryn och socker. Blanda ner margarinet till en smulig massa.
Skala och skär äpplena. Lägg dem i en påse.
Blanda kanel och socker, häll det i äppelpåsen. Blanda runt.
Häll ut äpplena i en smord ugnsform. Smula över mjölblandningen ovanpå.
Grädda i 225 grader i ca 20 min.
Servera ljummen med vaniljsås, glass eller grädde.
Jag hade kvar lite mandelmassa blandat med kanel som blev över vid nå bak, så det satte jag i smuldegen också.
Oj! Det var verkligen lite socker, BRA!
SvaraRadera