Så för att alla skulle bli hyfsat nöjda gjorde jag två varianter på en teriyaki-wok med fläskkött. En med nudlar och utan grönsaker och en med endast grönsaker. Vissa tog från båda varianterna och andra tog bara från den ena.
Den enklaste och förmodligen även det godaste är att göra endast en variant som innehåller både nudlar och en massa grönsaker.
Teriyaki-wok med grönsaker
ca 600 g strimlat fläskkött (t.ex skinkstek eller fläskytterfilé)
1 rödlök
1 bit vitkål
2-3 morötter
1 paprika
broccoli
olja
ca 1,5 dl teriyakisås
Bryn/woka fläskköttet snabbt i olja och krydda med salt och peppar. Lägg åt sidan.
Woka grönsakerna i omgångar.
Blanda ihop köttet och alla grönsaker, värm på och tillsätt teriyakisås.
Servera med lite extra teriyakisås och sesamfrön.
Teriyaki-wok med nudlar
ca 600 g strimlat fläskkött (t.ex skinkstek eller fläskytterfilé)
olja
ca 1,5 dl teriyakisås
nudlar
Bryn/woka fläskköttet snabbt i olja och krydda med salt och peppar.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
Blanda ner teriyakisås och nudlar till det wokade köttet.
Servera med lite extra teriyakisås och sesamfrön.
Vilken ser godast ut? En ganska enkel fråga enligt mig. Den färgglada med alla goda grönsaker ser ju så mycket godare ut och den jag skulle välja alla dar i veckan.
Att använda den färdiga teriyakisåsen är ett enkelt sätt att snabbt få god smak på woken. Men tyvärr innehåller den nog en hel del socker. Har faktiskt inte "vågat" titta efter hur mycket 😀
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar