onsdag 20 maj 2015

Köttfärscannelloni i tomatsås

Har ni rester av köttfärssås kommer här ett perfekt middagsförslag. Har ni provat cannelloni förut? Det är pastarör som man fyller med en god fyllning. Man kan även använda färska lasagneplattor som man fyller med köttfärssås och sen rullar ihop. Men färsk pasta innehåller ägg och det vill vi undvika så mycket som möjligt pga Isaks allergi. Men dessa cannellonirör, som inte är färsk pasta, är äggfria.


Köttfärscannelloni i tomatsås
köttfärssås
0,5 burk krossade tomater
2 msk ajvar relish stark
1 tsk sambal
riven ost
cannellonirör

Börja med att göra en god köttfärssås eller använd resterna från en tidigare middag.
Fyll cannellonirören med köttfärssås.
Lägg i en smord gratängform.
Blanda ihop krossade tomater, ajvar och sambal.
Häll blandningen över cannellonirören.
Strö över ost.
Tillaga i 200 grader i ca 20 minuter, tills osten fått lite färg och cannellonin är mjuk.

Pasta och köttfärssås serverat på ett nytt sätt som gratäng, men det är inte lasagne. Visst är det kul att variera vardagsmat som man äter rätt ofta?

Cannellonirör med god köttfärsfyllning
En gratängform fylld med köttfärscannelloni, tomatsås och riven ost.
Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar