Jag hade kvar mandelmassa i kylskåpet sedan jag bakade blåbärspaj för ett tag sedan, så i dag passade jag på att använda upp ytterligare en bit av en-kilos-biten.
Mandelmassekakor
250 g mandelmassa
1 ägg
rivet skal från 1 apelsin
100 g mörk choklad
Riv mandelmassan och blanda den med apelsinskal och ägg till en jämn smet.
Hacka chokladen grovt och rör ner det också.
Klicka ut degen till 20-25 kakor på en pappersklädd plåt och grädda kakorna i 10-12 minuter i 175 graders ugnsvärme.
Klicka ut degen till 20-25 kakor på en pappersklädd plåt och grädda kakorna i 10-12 minuter i 175 graders ugnsvärme.
Lossa kakorna från papperet så snart de svalnat lite.
Känns nästan mer som godis än kakor för de är så goda. De är jätteenkla att göra och perfekt att bjuda gluten-allergiker/intoleranta på eftersom man inte använder nå mjöl i dessa kakor.
Dessa ska jag testa för jag har också mandelmassa kvar som jag behöver använda upp.
SvaraRaderaDu har så mycket bra recept, TACK.
Tack för alla komplimanger! Hoppas du tycker om kakorna.
SvaraRadera