Det var riktigt länge sedan vi åt fläskfilé eller fläskytterfilé så nu var det hög tid för det och därför blev det en fläskytterfilégryta till dagens middag.
Fläskytterfilégryta med frukt och grönsaker
800 g fläskytterfilé
1+1 tsk curry
1 rödlök
1 röd paprika
1 färsk broccoli
1,5 dl vitkål
2 äpplen
2 msk mango chutney
1 msk soja
1 krm cayennepeppar
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
Putsa och skiva fläskytterfilén innan du bryner den tillsammans med 1 tsk curry. Krydda med salt och peppar. Sätt sedan över i en gryta.
Strimla grönsaker och lök, dela broccolin, fräs på det lite innan du sätter det i grytan.
Hacka äpplena och blanda ner i grytan.
Tillsätt mangochutney, soja, cayennepeppar, curry, crème fraiche och grädde.
Låt koka upp under lock, smaka av med mer kryddor och späd ev. med vatten.
Låt puttra 5-10 minuter.
Servera med pasta eller ris
Vi åt grytan till pasta
Färgglatt och fint!
Tack, för detta recept! Blev jättegott.
SvaraRaderaFarmor A
Kul att du gillade det. Vad snabb du var att testa receptet.
SvaraRaderaTror du man kan göra den dagen innan den ska ätas och bara värmas?
SvaraRaderaJag skulle nog inte koka den så länge dagen innan. Utan i stort sett bara blanda ihop allt. Kokar man den både vid tillagning och vid uppvärmning är det risk att grönsakerna och frukten blir så tråkiga och förlorar allt tuggmotstånd. Men förutom det ska det inte vara några problem att tillaga den i förväg.
Radera