måndag 13 juli 2009

Heta räkspett

Idag lyser solen igen, det firade vi med en tre-rätters-middag. De stora barnen var med mormor och morfar hos kusinerna i Norrfjärden så det var endast jag, Leif och Ida som var hemma till middagen. Vi började med grillade räkspett och sallad till förrätt, till varmrätt åt vi grillade karrekotletter och bulgursallad, till efterrätt blev det chai-te och banankaka med citrusglasyr.

Heta räkspett
1 kg räkor
1 spansk pepparfrukt
0,75 dl olivolja
1 citron, rivet skal
3 pressade vitlöksklyftor
flingsalt

Tina räkorna och låt dem rinna av på hushållspapper.
Klyv pepparfrukten på längden, skrapa ur kärnorna och finhacka köttet.
Blanda pepparfrukt, olja, citronskal och vitlök i en skål.
Lägg försiktigt i de oskalade räkorna och låt marinera ca 2 timmar.
Trä upp räkorna på spett. Grilla dem snabbt över glödbädd.
Strö över lite flingsalt.

Det var en god och annorlunda förrätt, dock lite kladdig då var och en får skala sina egna räkor. Räkorna var inte så heta som vi önskade så nästa gång kryddar vi nog lite mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar