Ny arbetsvecka för mig medans övriga familjemedlemmar är hemma och lediga. Till middag idag behövde vi inte laga någon mat för vi hade kvar rester från igår. Skönt!
Honungsmarinerad fläskfilé
1 st fläskfilé, (ca 500 g)
2 krm svartpeppar
1 msk olja + smör
1 msk rosmarin, gärna hackad färsk
Marinad
0,5 st citron, rivet skal av 1/2 citron + 2 msk pressad saft
1 st vitlöksklyftor, pressade
1 msk honung
2 tsk salt
Peppra och bryn fläskfiléerna runt om i panna på spisen.
Lägg dem i ugnssäker form, klappa in rosmarin och ugnstek i 125° i 30-35 min till innertemp 67°.
Blanda marinaden i en plastpåse. Lägg det varma köttet i påsen.
Marinera i 1-2 dygn i kylen.
Skiva köttet och servera det kallt tillsammans med citronfraiche och potatis.
Det här köttet blev jättegott. Att servera kallt kött som man kan förbereda i förväg är bra när man ska servera buffé eller om man har ont om tid inför middagen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar