Eftersom jag även hade lchf-gäster på mitt kalas provade jag att göra en chokladkaka till dem också. Receptet hittade jag på en blogg. Lchf betyder Low Carb High Fat, dvs de ska äta lite kolhydrater och mycket fett.
Lchf-chokladkaka
4 ägg
200gr Philadelphia Orginal
ev 1msk vaniljsocker
100 brynt smör
100gr mörk choklad (72%)
Flagad mandel eller valfria nötter
Bryn smöret gyllenbrunt. Smörj en springform med lite av smöret.
Låt smöret sen svalna en aning och tillsätt chokladen bruten i rutor/bitar.
Vispa äggen och vaniljsockret fluffigt, minst fem minuter.
Tillsätt osten, lite i omgångar och fortsätt vispningen.
Rör försiktigt ned chokladsmöret med en slickepott och blanda väl.
Häll smeten i springformen och strö över nötterna.
Grädda på mittersta falsen i 200 grader i 15-20 minuter (den kortare tiden för mer kladdig kaka).
Servera gärna ljummen med iskall vispad grädde och ev något bär.
Den här kommer jag inte att göra om. Den var inte speciellt god. Mycket bättre att bara ta en chokladbit om man blir sötsugen. T.o.m. den 85%-iga chokladen känns sötare och är mycket godare än den här kakan.
Varför inte sätta i Sukrin istället tillsammans med vaniljpulver..så det blir lite sötare? Tillfredsställer bättre..om man nu vill äta en chokladkaka..Känslan ska ju vara dessert.
SvaraRaderaOm jag ska göra någon lchf-efterrätt numera så gör jag chokladmousse. Så mycket godare!
SvaraRadera