Hur går det med julmaten? Vi använde upp det sista till dagens middag, en krämig pasta med gravad lax och grönkål. Känns skönt att vi nu har använt upp all julmat och inte behövde slänga nånting. Nu ser vi fram mot nya middagar utan jul-touch.
Gravlaxpasta med grönkål
500 g tagliatelle
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
några stjälkar grönkål
1 dl vatten
200 g gravad lax
2 dl crème fraiche
citron
salt och peppar
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
Finhacka löken. Stek den mjuk i lite olja.
Pressa ner vitlöken och låt den steka med ett tag.
Ta upp och lägg på en tallrik.
Skölj grönkålen noga och låt den rinna av.
Fräs grönkålen i lite olja 3–5 minuter under omrörning.
Tillsätt vatten och låt nästan all vätska koka in.
Skär laxen i strimlor.
Blanda ner lökfräs, lax och crème fraiche.
Smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar.
Blanda ner tagliatelle och rör om ordentligt, smaka av.
Servera genast.
*********************
Nu är min julsemester över och imorgon är det dags för jobb igen. Det jobbigaste lär bli att orka stiga upp i tid för jag har som vanligt lyckats vrida dygnet lite. Inte så mycket, men tillräckligt för att det ska kännas jobbigt att stiga upp vid 6-tiden. Tack o lov är det ju hemma-jobb som gäller fortfarande så jag kan ju faktiskt ta lite sovmorgon och ändå stämpla in tidigt.
Jag ska bara jobba i två dagar och sedan är jag nyårs- och trettondagsledig i åtta dagar. Känns riktigt skönt faktiskt att ha kvar lite semester för jag är inte riktigt redo för att köra igång ett nytt arbetsår.
Dessa två jobb-dagar ska jag försöka planera och strukturera upp några av alla måsten som kommer ta mycket tid från mig i januari och februari. Planering är ett måste för mig för att inte bli stressad.