Bubbel och snittar
taocchips, morotsstavar, salsa och dipp
popcorn
Grillbuffé
Från grillen
fläskytterfilé
kycklingfilé och kycklinglårfilé
majskolvar
laxfilé
halloumi
Tillbehör
risonisallad med risoni, pesto, paprika och tomat
krossad potatis med citron och färska örtkryddor
focaccia
Såser
chimchurri
köpesbearnaise
Efterrätt
pavlova med grädde och melon
studentmössor
grädde, jordgubbar och melon
Eftersom vi inte var så många (11 st) var det perfekt att kunna använda grillen för matlagning. Blir man för många är det risk att grillytan inte räcker till och man måste grilla i omgångar och det vill man ju inte när det väl är dags att äta. Då är det bättre med mat man har förberett och kanske t.o.m äter kall, såsom sallader, kallskuret och bröd.
Nu tror jag att studenten är färdigfirad och det är dags att ladda om och planera för midsommar som är om mindre än en vecka. Sedan är det inte länge kvar tills Ida blir tonåring och nån vecka efter det fyller jag jämnt. Tala om att det är festernas sommar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar