torsdag 18 juni 2020

Cheesecake i glas med jordgubbar o nektarin

En snabbfixad och god efterrätt bjöds vi på av Ida en solig dag för några veckor sedan. Tror det var efter första middagen på altanen. Sedan dess har det blivit många middagar på min favoritplats. Men i dag håller vi oss inomhus eftersom det har regnat till och från mest hela dan. Så välbehövligt med regn så nu kan det gärna få regna hela natten för att sedan bli varmt och soligt imorgon igen.

Förstår inte hur jag har kunnat glömma visa er detta goda recept. Har ni inte bestämt nån efterrätt till imorgon än så är det här perfekt som inte kräver någon förberedelse. Nektariner och jordgubbar är supergott tillsammans och jag blir faktiskt lite sugen på att använda den kombon på tårtan imorgon.


Cheesecake i glas med jordgubbar o nektarin

200 g färskost
2 dl lätt crème fraiche
0,5 dl strösocker
1 lime, rivet skal av
2 nektariner
ca 8 jordgubbar
8 digestivekex

Rör ihop philadelphiaost, crème fraiche, strösocker och limeskal.
Krossa kexen.
Kärna ur nektarinerna och skär dem i bitar. Dela jordgubbarna.
Varva frukt och bär med krämen och kexbitar i 4 glas. 
Servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar