torsdag 31 oktober 2019

Chili-cheese-snittar

Nu jag tipsa om några riktigt goda och starka snittar, fast styrkan kan du anpassa själv genom att ta mer eller mindre jalapeño. Alla har väl testat chili-cheese-krustaderna vid det här laget. Det här en variant på dem - starka och superpopulära.

Jag har gjort dem ganska många gånger med det har aldrig blivit några bra bilder. Men nu senast på Isaks 18-årsdag lyckades jag ta kort så ni får se hur dem ser ut.


Chili-cheese-snittar

mjukt tunnbröd
philadelphiaost
finhackad jalapeno
riven Västerbottensost

Bred på rejält med philadelphiaost, hacka jalapeno och strö över.
Avsluta med riven Västerbottensost.
Rulla ihop som en rulltårta. 
Skiva upp rullen i ca 1 cm tjocka bitar och lägg dem på en plåt med bakpapper. 
Grädda i 200 C tills osten smält och de fått fin färg.


Jag har provat både röd och grön jalapeño och det går bra med båda. Den här gången hade jag ganska lite Västerbottensost, ibland tar jag mer. Som ni förstår är det inte så noga med måtten. Det mesta blir bra med så goda ingredienser.

Philadelphiaost, jalapeño och västerbottensost
Rulla och skär upp
Servera nygratinerade och ljumma

Efter en heldag i Skellefteå igår tänkte jag försöka sluta tidigare idag. Bästa sättet att använda plustid är att ta ut den i nära anslutning till övertid, så eftersom det blev 12 timmars arbetsdag igår tänkte jag försöka med en 6-timmarsdag idag. Då hinner jag med lite återhämtning och roligheter också. Se'n blir det halv dag imorgon innan även jag får helg och lite ledigt.

Visst vet ni att det är idag och bara idag som det är Halloween? Varje år den 31 oktober är det Halloween, fast i Sverige verkar barnen gå "bus eller godis" hela höstlovet (eller läslovet som det heter numera).

Dags att jobba!
Ha en bra och lagom läskig halloween 👻

2 kommentarer:

  1. Alltid halloween den 31:e hos oss...i helgen tänker vi på nära och kära i himlen. Viktigt att skilja på detta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis så, tycker jag också att det ska vara.

      Radera