Det var lite skåptömning som ledde fram till det här brödet, perfekt!
Kesofröbröd 18 bitar 2 smartpoints/bit
1,5 dl krossade linfrön
0,25 dl sesamfrön
0,75 dl kokosmjöl
1,5 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 ägg
3 dl keso
Blanda ihop de torra ingredienserna.
Rör ner ägg och keso.
Bre ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt så den ligger jämt.
Grädda i 225 grader i ca 14-15 minuter.
Det blev en aning kompakt smet och svår att trycka ut. Men det var inget fel på smaken eller konsistensen. Jag är ju lite ovan att baka såna här lågkolhydratbröd så jag vet ju inte riktigt hur smeten/degen ska vara för att få ett perfekt bröd. Vid vanligt jästbröd med mjöl har jag stenkoll :) Men fördelen med sånt här bröd är ju att det är så enkelt att baka, så jag tänker göra nya försök. Och jag tror att jag hade en aningen för mycket kokosmjöl så nästa gång ska jag prova med lite mindre.
Favoritpålägg - ost, sallad och paprika. |
Jag skar brödet med en pizzaskärare och det fungerade perfekt! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar