Nu är det dags att ge er ett av recepten från vår italienska helg. Vi börjar med lördagens fläskfilé-rätt.
Italiensk fläskfilé
7 hg fläskfilé
smör
salt och peppar
Italienska täcket:
1 boll mozzarella
4-6 soltorkade tomater
färsk basilika
Såsen:
ca 1 dl sky/vatten
1 dl crème fraiche
1 dl grädde
1 msk kalvfond
Garnering:
ruccola
körsbärstomater
Skär fläskfilén i cm-tjocka skivor.
Bryn skivorna i smör och med lite salt och peppar.
Lägg dem omlott i en ugnsform.
Skär mozzarella och soltorkade tomater i småbitar
Strö över köttskivorna tillsammans med basilika.
Vispa ur stekpannan med vatten och sila ner i en gryta.
Vispa ner crème fraiche, grädde och fond.
Koka upp och häll sedan i ugnsformen.
Ställ in formen i övre delen av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.
Strö ruccola och halverade körsbärstomater över gratängen innan servering.
Många favoritsmaker samlade i en och samma form kan inte bli fel, när det dessutom serveras tillsammans med pasta då blir det succé. Som ni vet så älskar jag dessutom mat som kan förberedas och sen tillagas klart i ugnen.
Vi gjorde dubbel sats så nu har vi många matlådor i frysen som står redo tills vi är sugna på riktig god lunch nån dag.
Vi gjorde dubbel sats så nu har vi många matlådor i frysen som står redo tills vi är sugna på riktig god lunch nån dag.
Fina färger i formen |
Fläskfilé, soltorkade tomater, basilika, mozzarella och sås är på väg in i ugnen. |
Garnerad med ruccola och körsbärstomater. Redo att servera! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar