Nu är det dags för er att få receptet på de goda gravlaxbakelserna som mamma bjöd på när hon fyllde år. Ni kommer kanske ihåg att jag skrev att de fanns både i en vanlig variant och i en lchf-variant.
Gravlaxbakelser
200 g cream cheese
3 msk pepparrotsvisp
3 msk vispgrädde
10 skivor rågbröd, kavring eller liknande
200 g gravad lax i skivor
2 tsk rosépeppar
färska örter eller citronskal
Vispa ihop cream cheese, pepparrotsvisp och grädde med elvisp i en bunke.
Stansa ut brödrundlar ca 8 cm i diameter eller gör kantfria trekanter.
Bred ostkrämen på brödet.
Toppa med laxskivor.
Garnera med rosépeppar och örter/citronskal.
Dessa tyckte både jag och Olivia om så nu har vi planerat in dem till fredagsmyset. De var så himla fräscha och goda. Och självklart gör vi den brödfria lchf-varianten där man klickar ostkrämen i en form och se'n garnerar som vanligt med lax, rosépeppar och örter och/eller citronskal.