Våra svarta vinbär börja så smått mogna men än får vi vänta ett tag på dem. När jag kokade denna chutney använde jag bär som vi hade kvar i frysen, men nästa gång kan jag kanske använda färska nyplockade.
Svartvinbärschutney
3,5 dl rensade svarta vinbär
1 tsk finhackad rosmarin
1 rosmarinkvist
0,75 dl muscovadosirap
1 msk balsamvinäger
2 msk vatten
0,5 spansk peppar
1 finhackad schalottenlök
Lägg samtliga ingredienser i en vid kastrull.
Låt koka på svag värme i 15–20 minuter eller tills nästan all vätska kokat bort.
När allt kokat samman ordentligt, ta av kastrullen från plattan och låt kallna.
Ta sedan bort rosmarinkvisten.
Chutneyn ska vara både söt o sur och du kan eventuellt behöva smaka av med mer sirap eller balsamvinäger.
Jag älskar kombinationen av sött och surt som jag lyckades få till även här. Den här chutneyn kommer jag använda till älgkött till hösten. Muscovadosirapen är inte bara söt utan man kan ana lite lakritssmak också.
Solen skiner. Jippie! Hoppas det håller i sig eftersom jag väntar fikabesök på eftermidda'n. Sitter just nu och funderar på om det blir frysrensningsfika eller om jag ska baka nånting. Googlar och hittar några roliga recept, det som är mindre roligt är att jag saknar de flesta ingredienserna eftersom kylskåpet gapar tomt. Så ska det bakas måste det handlas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar